Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-04@01:08:56 GMT

شرکت های دارویی ها از بانک مرکزی شکایت کنند

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۲۰۳۳

شرکت های دارویی ها از بانک مرکزی شکایت کنند

ساعت 24 -رییس بانک مرکزی در ماههای تازه سپری شده با انتقادهای خود از واردکنندگان و صادرکنندگان به عمد یا ازسرغفلت خود را دشمن شماره یک بخش خصوصی نشان داده و فعالان اقتصادی باوردارند رفتارها و گفتارهای او به پوپولیسم نزدیک شده است. سخنان مدیران ارشدبانک مرکزی درباره گم شدن یک میلیارد یورو درهفته های تازه سپری شده موجب تفسیرهایی شد که انگار شرکتهای دارویی درناپدید شدن یک میلیارد دلا از منابع ارزی دست دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمود نجفی عرب عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و از مدیران شرکت های دارویی درنوشته ای که به طور اختصاصی برای سایت اتاق تهران ارسال کرده به این رفتارهای پوپولیستی اعتراض کرده و نوشته است:  به طور  قانونی در حوزه واردات دارو شش ماه و در ماشین‌آلات 18 ماه فرصت وجود دارد تا تسویه‌حساب ارزی صورت بگیرد. اما در حوزه دارو چه در واردات و چه تولید داخل، فعالان اقتصادی بابت ارز از بانک مرکزی طلبکارند. چراکه نظام قیمت‌گذاری این حوزه، نظام قیمت‌گذاری ثابتی است، درنتیجه با تغییرات نرخ ارز که اتفاق افتاد،‌ هنوز مطالباتی نسبت به سال 95 و 96 باقی‌مانده است. حالا بانک مرکزی این مطالبات را نداده، طلبکار هم شده است.چندی پیش خبری منتشر شد که یک میلیارد یورو ارز دولتی گم‌شده است و واردکنندگان دارو، رفع تعهد ارزی نکرده‌اند. در جریان همین مسئله عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی نامه مبنی بر «عدم رفع تعهد ارزی» برخی از شرکت‌های واردکننده به رئیس‌جمهور نوشت. همان زمان انگشت اتهام به واردکنندگان دارو نشانه رفت. ما به این مسئله معترضیم.

شکایت کنند

به اعتقاد من، همکاران در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی باید دراین‌باره شکایت کنند. در حالی به ‌راحتی نام شرکت‌ها و صاحبان آن‌ها به‌عنوان متخلف در حوزه ارز گفته می‌شود که به گفته خود آقای وزیر، واردکنندگان تجهیزات پزشکی برای سال 96 در حوزه ارز هنوز از بانک مرکزی طلبکارند. طی این سال‌ها بانک مرکزی باید ارز موردنظر را به این گروه می‌داده که نداده و الان طوری رفتار می‌کنند که بانک مرکزی طلبکار شده است.علاوه بر این بانک مرکزی در حوزه دارو از شرکت‌هایی نام‌برده‌اند که هنوز برای رفع تعهد ارزی زمان ‌دارند و در حال انجام مراحل واردات محصولات هستند. اتفاقاً در مسیر انجام کار و رفع تعهد هم مشکلی ندارند و در زمان مقرر این کار انجام خواهد شد.به‌ طور مثال دریکی از شرکت‌های داروسازی که یکی از بهترین کارخانجات داروسازی کشور است، اسم مدیرانش را به‌ راحتی در سایت‌ها قرار داده و آبروی آن‌ها را برده‌اند. چرا باید به موسسه‌ها و مجموعه‌هایی که این‌همه سال باصداقت کارکرده و خود آقایان معترف هستند که اگر امروز ما این صنعت داروسازی را در کشور نمی‌داشتیم، باید کل پول نفت را بابت واردات دارو هزینه می‌کردیم؛ به‌راحتی اتهام بزنیم. با صنعتی که این‌همه زحمت‌کش است و برای کشور ارزش‌افزوده داشته چرا این‌طور برخورد می‌شود؟ این اقدامات منطق ندارد و درواقع مسئولانی که به این ماجرا دامن زده‌اند باید از این مجموعه عذرخواهی کنند.از طرفی تمام فعالان اقتصادی معتقدند که ریشه این ارز 4200 تومانی فساد آمیز است و از همان ابتدا مخالف این رویکرد بودند. حالا هم افرادی که برای این ارز تصمیم گرفتند و زمینه این فساد را در حوزه اقتصاد ملی مهیا کردند، باید جوابگو باشند. به چه دلیل این کار را انجام دادند؟ از همان ابتدای کار تمام کارشناسان عنوان کردند که این کار اشتباه است. ارز 4200 تومانی می‌دهید، بعد به دنبال خطاکار می‌گردید؟ مثل این است که سفره نابابی در کشور پهن‌شده باشد، بعد به دنبال این باشیم که چه کسی پای این سفره می‌نشیند. درواقع اصلاً نباید زمینه خطا ایجاد شود تا بعدش به دنبال خطاکار بود.علاوه بر این سالم‌ترین حوزه‌ای که از ابتدای انقلاب تا امروز در کشور فعال بوده، حوزه دارو است. این گروه همیشه کمک‌حال کشور بوده‌اند. آن‌ها چه در دوره جنگ و چه بعدازآن اجازه ندادند در حوزه درمان مشکل ایجاد شود. اما حالا برخی مسئولان تشنجی در حوزه داروی کشور ایجاد کرده‌اند که کاملا بی‌معنی است. بنابراین کل صنعت داروسازی کشور به این حرکت پوپولیستی اعتراض دارد. معنی ندارد، رئیس‌کل بانک مرکزی بدون بررسی دقیق به رئیس‌جمهوری نامه بنویسد و بعد این نامه بدون هیچ کار کارشناسی رسانه‌ای شود. با این کار آبروی یکسری فعال اقتصادی را به باد می‌دهند.به‌طور قانونی در حوزه واردات دارو شش ماه و در ماشین‌آلات 18 ماه فرصت وجود دارد تا تسویه‌حساب ارزی صورت بگیرد. اما در حوزه دارو چه در واردات و چه تولید داخل، فعالان اقتصادی بابت ارز از بانک مرکزی طلبکارند. چراکه نظام قیمت‌گذاری این حوزه، نظام قیمت‌گذاری ثابتی است، درنتیجه با تغییرات نرخ ارز که اتفاق افتاد،‌ هنوز مطالباتی نسبت به سال 95 و 96 باقی‌مانده است. حالا بانک مرکزی این مطالبات را نداده، طلبکار هم شده است.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۲۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما، محسن کریمی معاون بین‌الملل بانک مرکزی در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی گفت: در این اجلاس زمینه‌ای فراهم شد تا با مقامات و بانک‌های مرکزی کشور‌های مختلف گفتگو کنیم.

معاون بین‌الملل بانک مرکزی ادامه داد: روابط پایدار پولی - بانکی ایران و عربستان در دستور کار تهران و ریاض قرار گرفت.

وی افزود: در نتیجه این مذاکرات، اتفاقات خوبی در خصوص گشایش منابع مسدود شده ما صورت پذیرفت که در آینده خبر‌های خوبی ارائه می‌شود.

کریمی تاکید کرد: برای حج عمره در روز‌های گذشته از منابع مسدودشده کشور مبالغی به کشور عربستان منتقل شد که علاوه بر حل مشکل حجاج، منابع کشور نیز آزاد شده است.

دیگر خبرها

  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • طرح فجرانه کالابرگ تمدید می‌شود؟
  • توهین دو وزیر به خرد بدنه دارویی نظام‌سلامت
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • «همتی» در نقاب رییس بانک مرکزی سوئیس/سلطان چاپ پول چه کرد؟
  • استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد